7de Triënnale voor Vormgeving in Vlaanderen

Conflict&Design

Conflict & Design – the 7th edition of the Design Triennial in Flanders – shows how designers approach conflict situations and the impact their designs can have within our society.
The exhibition provides food for thought about how, in the (near) future, we will be obliged to interact with each other and manage our natural resources in fundamentally different ways.

AGENDA SETTING III – the running mean

Ola-Dele Kuku’s work for this Triennial will be exhibited in the ‘Conflict&Conflict’ section.

Making of Agenda Setting III – The Running Mean (2013) – Ola-Dele Kuku from Ola-Dele Kuku Projects on Vimeo.

Conflict & Conflict gaat over design op het niveau van de ontwrichte samenleving, met andere woorden over conflicten met een grote C. Hoe ga je als designer aan de slag binnen contexten waar genormaliseerde maatschappelijke regels niet meer gelden, zoals in gevangenissen, of in gebieden zoals Palestina, of in de favelas van Brazilië?

Wat wordt er van een ontwerper verwacht wanneer hij of zij geconfronteerd wordt met oorlogssituaties of natuurrampen? Op welke manier kan design tegemoet komen aan specifieke noden en behoeftes? Hoe kan design worden ingezet als katalysator voor het creëren van orde en harmonie in onze samenleving?

Het laatste project dat we op deze Triënnale presenteren gaat over de dood, het ultieme conflict. Hier ligt de focus op de voortdurende strijd van de mens om de dood voor zich uit te schuiven.

15.12.13 – 9.03.2014

For more info : please visit www.conflictanddesign.be
Adress: C-mine, C-mine 10, 3600 Genk (GPS-adress: Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk)
Conflict & Design is een initiatief van Design Vlaanderen, C-mine en Innovatie en Design Euregio.

 

This entry was posted in events, exhibitions. Bookmark the permalink.